Algemeen,  Clubnieuws

Thema van de maand: Inzet, motivatie en beleving

Vanaf dit seizoen besteden we in onze voetbalopleiding ook extra aandacht aan lifestyle. Onder lifestyle verstaan we een soort van ‘onzichtbare training’. Een goede lifestyle vormt de basis voor een goede prestatie en ze versterkt onze sporttechnische opleiding.

We willen onze spelers onderdompelen in een levenstijl waarin aandacht is voor timemanagement, een gezond sportleven, mentale vaardigheden en de normen en waarden die onze club hoog in het vaandel draagt.

We willen spelers bewust maken dat ze zelf ook mee verantwoordelijk zijn voor hun eigen prestaties, hun eigen vooruitgang en hun toekomst op voetbalgebied. Daarnaast zijn er enkele normen en waarden die we hoog in het vaandel dragen.

Elke maand zetten we één thema in de kijker. In augustus is dat inzet, motivatie en beleving.

We willen onze spelers aan de aftrap van een wedstrijd en de start van een training zien verschijnen met de juiste mindset. Onze slogan is niet voor niks ‘talent is goesting’, omdat talent meer is dan aanleg alleen. Inzet en motivatie zijn heel belangrijk. Als spelers er willen komen, dan moeten ze ervoor gaan en durven hun truitje natmaken, openstaan om bij te leren en kritiek en/of feedback aanvaarden. We willen onze spelers leren dat ze met een groeimindset heel ver kunnen komen.

Het doel van een speler met een groeimindset is om zoveel mogelijk te leren. Hij of zij focust op de eigen ontwikkeling en stelt vooral realistische leerdoelen. En gaat ook graag uitdagingen aan, zodat er nieuwe dingen kunnen geleerd worden. Fouten maken is een deel van het leerproces. Ze beseffen dat ze kunnen vooruitgaan door hard te werken.