Algemeen

Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen…

Volgend weekend beginnen we aan het vierde seizoen in onze jonge geschiedenis.

Net als de voorbije jaren groeide onze club ook de voorbije maanden verder aan. Met 25 ploegen in competitie zijn we op korte termijn uitgegroeid tot één van de grootste sportclubs in Dendermonde.

Die groei belet ons niet om te kwaliteit van onze jeugdopleiding in stand te houden. We blijven inzetten op het trainen in kleine groepjes en extra techniektrainingen in de zaal.

We zetten hieronder graag nog een keertje een aantal afspraken en aandachtspunten voor het komende seizoen op een rijtje. Een uitgebreide versie hiervan kan je vinden in ons huishoudelijk reglement.

Kom op tijd

Onze trainers willen graag stipt beginnen met de trainingen en de voorbereiding van de wedstrijd. Zorg dus dat jullie zonen en dochters enkele minuten voor de start van de training op het veld staan en dat jullie steeds op het afgesproken uur aanwezig zijn op de wedstrijd.

Verwittig bij afwezigheid

Voetbal is een ploegsport. We rekenen dan ook op de aanwezigheid van jullie zoon of dochter op trainingen en wedstrijden. Als je toch niet aanwezig kan zijn, laat dit dan op tijd weten aan de trainer via het Whatsappgroepje. De wedstrijdkalenders van elk ploegje kan je raadplegen via onze website of via de app van de Belgische Voetbalbond. Je kan ze ook eenvoudig toevoegen aan je eigen digitale agenda.

Vergeet ook de indoortrainingen niet. De planning daarvan kan je hier vinden.

Kledij op wedstrijddagen

We rekenen erop dat IEDEREEN voor en na de wedstrijd de officiële clubkledij draagt. Op die manier komen we naar buiten als één club. We zijn immers allemaal Jong Sint-Gillis.

Communicatie

Communicatie is één van onze sterke punten. We hopen dan ook dat elk van jullie al aanwezig is in de Facebook- en Whatsappgroepjes van zijn ploegje. Op die manier blijf je op de hoogte van nieuwigheden en last-minute wijzigingen. Ook vragen en opmerkingen kan je via die weg kwijt. Wij bezorgen dan zo snel mogelijk een antwoord.

Kine op maandag

Op maandag is onze kinesist Michiel Cassiman een uurtje aanwezig op de club tijdens de training. Michiel probeert in de eerste plaats zoveel mogelijk blessures voorkomen en zorgt er ook voor dat spelers die toch geblesseerd raken zo snel mogelijk opnieuw 100 procent fit geraken. Aarzel niet om Michiel aan te spreken met eventuele vragen die jullie hebben rond blessures of andere lichamelijke ongemakken waar jullie zonen of dochters mee kampen.

Blauw, blauw, blauw

De oproep om in het blauw te trainen werd vorig jaar al vrij goed opgevolgd. Dit jaar trekken we de lijn door en willen we iedereen op elke training in één of andere tint blauw zien trainen. We verkopen extra trainingskledij in onze webshop, maar uiteraard mag u ook elders blauwe sportkledij aanschaffen.

Kledij naamtekenen

Elk jaar hebben we te maken met een heleboel verloren voorwerpen. Een aantal simpele ingrepen kunnen er alvast voor zorgen dat jullie zoon of dochter niets kwijtraakt.

 • Schrijf / kleef / strijk de naam van jullie zoon of dochter op een duidelijke manier in de kledij, niet alleen in de clubkledij, maar ook in de outfit waarmee jullie naar de trainingen
 • Steek op wedstrijden de kledij zoveel mogelijk in de sporttas.
 • Controleer meteen als jullie zoon of dochter van het veld stapt of hij zijn regenjasje, trainingsjas, drinkbus,… mee heeft.

Langs de zijlijn

 • Moedig uw zoon of dochter en zijn medespelers gerust aan, maar blijf altijd positief, ook bij verlies of tegenover de tegenstander en ga niet in discussie met supporters van de tegenpartij of de scheidsrechter. Negatief gedrag naast de zijlijn, zorgt er niet voor dat onze spelers beter gaan voetballen.
 • De spelregels per leeftijdscategorie staan op deze pagina.

Na de wedstrijd

 • Post geen uitslagen van wedstrijden op sociale media. Tot en met U13 wordt er gespeeld zonder klassementen. Winnen is dus niet het belangrijkste, het leerproces en de opleiding krijgen prioriteit, niet het resultaat van één match.
 • Een leuke foto posten met een positieve boodschap kan uiteraard wel! We posten elk weekend sowieso een selectie uit alle matchfoto’s die jullie ons bezorgen.

Lidgeld en infofiche

 • Heb je het lidgeld van je zoon of dochter nog niet betaald? Breng dit dan zo snel mogelijk in orde!
 • Van een aantal mensen ontbreken we ook nog wat gegevens. Mogen we vragen dat jullie de infofiche invullen?

Steun onze club

 • We hoeven jullie niet te vertellen dat een jonge club als de onze alle logistieke en financiële steun kan gebruiken. Heb je zin om ons bestuur te versterken, af en toe een handje te helpen op activiteiten of op een andere manier onze club een duwtje in de rug te geven? Laat het ons dan weten!
 • Heb je te weinig vrije tijd om je binnen onze club te engageren? Geen enkel probleem. Je kan ons ook altijd steunen door aanwezig te zijn op onze activiteiten (eetfestijn, quiz, Sint-Maartenfeest,…). Noteer de data nu alvast in je agenda!

Spaar punten met de UitPas

 • Beschik je over een UitPas? Dan kan je als lid van onze club punten sparen. Geef jouw UitPasnummer door via info@jongsintgillis.be en wij doen het nodige.
 • Heb je een UitPas met kansentarief? Dan geniet je van een tussenkomst in het lidgeld. Meer info.