Algemeen,  Clubnieuws

Extra trainingen dit seizoen

Net als de voorbije seizoenen bieden we ook dit jaar bovenop de reguliere trainingen ook nog een aantal facultatieve extra trainingen (inbegrepen in het lidgeld) aan. Bedoeling is dat wie interesse heeft wekelijks één extra training (bovenop de ploegtrainingen) kan volgen en dat drie keer per maand.

Om een en ander praktisch te organiseren, trainingsgroepen optimaal te kunnen samenstellen en te weten hoeveel trainers we moeten voorzien bij de extra trainingen willen we graag wel weten of jullie zoon of dochter interesse heeft in deze vrijblijvende, maar warm aanbevolen, extra’s.

De precieze planning voor de extra trainingen volgt binnenkort.

Indoortechniektraining (op dinsdag of donderdag)

Iedere leeftijdsgroep van U8 tot en met U13 krijgt eens om de drie weken een indoor techniektraining aangeboden. Er wordt op de korte ruimte gewerkt en op blote voeten. Op blote voeten heeft het leer direct contact met de huid en worden alle zenuwbanen geactiveerd, waardoor de hersenen meer werken. Het voetgewelf wordt beter ontwikkeld blootsvoets, waardoor ook de rest van het lichaam beter in balans blijft. Spelers die op blote voeten voetballen lopen meer op hun voorvoeten, omdat daar meer grip is. Door op de voorvoeten te lopen worden ze vinniger. Een versnelling wordt sneller ingezet.

Coördinatietraining (op dinsdag)

Coördinatie is voor een voetballer enorm belangrijk. Binnen de gewone trainingen is vaak niet genoeg tijd om de oog-hand-voetcoördinatie te onderhouden. Daarom bieden we ze specifiek aan aan onze middenbouw (U10, U11, U12, U13). Samen met coördinatietrainer Jeroen Van Aken werken we aan reflexcoördinatie, reactiesnelheid, oog-hand- , oog-voet- en oog-hand-voetcoördinatie

Loop(techniek)training (op vrijdag)

We zien op en naast het voetbalveld dat spelers niet optimaal bewegen. De loopstijl kan helpen om een goede speler te worden. Samen met de looptechniektrainers werken we aan de verbetering van de motorische eigenschappen, startsnelheid, loopcoördinatie, zijwaarts bewegen (wendbaarheid), sprongkracht, balanceren, snelheidsoefeningen (explosiviteit). Bovenbouw (u15, u17 en u21) zal werken aan snelheid, wendbaarheid en uithouding.

In samenwerking met AC Denderland.

Krachttraining (op woensdag)

In de bovenbouw (U15, U17, U21) bieden we dit jaar voor het eerst krachttraining aan. Het gaat hierbij om oefeningen met en zonder gewichten om te komen tot een beter, krachtiger en sneller functioneren van het lichaam. De training wordt begeleid door personal coach en gediplomeerd fitnessinstructeur Matthias Van Hoyweghen

We rekenen wel op het engagement van iedereen die voor deze extra’s inschrijft om ook effectief aanwezig te zijn.