Algemeen,  Clubnieuws

Start seizoen 22-23: de belangrijkste afspraken

Dit weekend begint de nieuwe voetbalcompetitie. We zetten graag nog een keertje de belangrijkste afspraken op een rijtje.

Algemeen
  • We rekenen erop dat iedereen VOOR en NA de wedstrijd de officiële clubkledij draagt. Op die manier komen we naar buiten als één club. We zijn immers allemaal Jong Sint-Gillis.
  • Iedereen brengt een drinkbus mee
  • Spelers van U15, U17, U21 en Dames brengen ook hun identiteitskaart mee naar de wedstrijd.
  • Iedereen is aanwezig op het afgesproken uur.
Wedstrijdkledij
  • Iedereen brengt zijn eigen wedstrijdkousen en – broekje mee. Er zullen geen reservekousen en broekjes voorzien worden in de wedstrijdmand.
  • Er wordt enkel gespeeld in de turquoise wedstrijdkousen en het blauwe shortje dat jullie bij het uitdelen van de kledij hebben gekregen.
  • Voor de teams die deze week nog geen wedstrijdbroekje hebben gekregen voorzien we voorlopig zelf broekjes in de wedstrijdmand.
Selecties via Twizzit
De trainers maken hun selectie bekend via de status ‘Geselecteerd’ in Twizzit. Op die manier kunnen jullie via ‘Planning’ in Twizzit elke week zien of jullie zoon of dochter op zaterdag moet spelen.
Verwittigen bij afwezigheid op wedstrijd
Wie na de bekendmaking van de selecties door ziekte of een andere reden toch niet aanwezig zou kunnen zijn op de wedstrijd, verwittigt de trainer met een PERSOONLIJK berichtje in Twizzit. Op die manier kunnen we een eventueel spelerstekort nog opvangen.
Alle andere afwezigheden moeten gewoon aangegeven worden via de planning in Twizzit.
Langs de zijlijn
Moedig uw zoon of dochter en zijn medespelers gerust aan, maar blijf altijd positief, ook bij verlies of tegenover de tegenstander en ga niet in discussie met supporters van de tegenpartij of de scheidsrechter. Negatief gedrag naast de zijlijn, zorgt er niet voor dat onze spelers beter gaan voetballen.
Na de wedstrijd
Post geen uitslagen van wedstrijden op sociale media. Tot en met U13 wordt er gespeeld zonder klassementen. Winnen is dus niet het belangrijkste, het leerproces en de opleiding krijgen prioriteit, niet het resultaat van één match.
Kledij naamtekenen

Elk jaar hebben we te maken met een heleboel verloren voorwerpen. Een aantal simpele ingrepen kunnen er alvast voor zorgen dat jullie zoon of dochter niets kwijtraakt.

  • Schrijf / kleef / strijk de naam van jullie zoon of dochter op een duidelijke manier in de kledij, niet alleen in de clubkledij, maar ook in de outfit waarmee jullie naar de trainingen
  • Steek op wedstrijden de kledij zoveel mogelijk in de sporttas.
  • Controleer meteen als jullie zoon of dochter van het veld stapt of hij zijn regenjasje, trainingsjas, drinkbus,… mee heeft.