De kop is er af

 

Op zaterdag 14 oktober gooien we de deuren van ons café open voor al onze spelers, vrijwilligers en sympathisanten.

Kom proeven van onze speciale biertjes en genieten van onze anti-hongerplankjes. De ideale omgeving om je medevoetbalmama’s en -papa’s beter te leren kennen.

Onze bierkaart

Sint-EgidiusUiteraard kan Sint-Egidius niet onbreken op onze bierkaart. Het bier, een tripel van hoge gisting met hergisting op fles, is genoemd naar Sint-Egidius, de patroonheilige van Sint-Gillis-Dendermonde en heeft, net als onze club, een varken in zijn logo. Ook de blauw-gele kleuren van het flesje verwijzen naar (Jong) Sint-Gillis.

Brouwerij ‘t Kroontje uit Denderbelle staat met twee bieren op onze kaart: Rebelle Blond en Rebelle Bruin. De brouwers streven er naar om enkel te werken met natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van kunstmatige additieven. Rebelle Bruin is een kastanjebruin bier met een stevige schuimkraag, een karamelmoutgeur en toetsen van donkerrood fruit en hout. Rebelle blond is een troebelig, lichtblond bier. Het vertoont een mooie balans tussen mout en bitter en wordt best koud gedronken.

HopmonkeyDe Hopmonkey van Brouwerij Steeman uit Oudegem is een fris, hoppig blond bier van hoge gisting, laag in alcohol maar vol van smaak. Dit tripel hop bier is gehopt met Willamette, Citra en Cascade. Deze Amerikaanse hoppen zorgen voor een complex, citrusachtig aroma.

Tripel Karmeliet van Brouwerij Bosteels uit Buggenhout hoeven we u wellicht niet voor te stellen. Het bier viel al meermaals in de prijzen op internationale bierwedstrijden.

Daarnaast bevat onze bierkaart ook enkele abdijbieren. De blonde en bruine Postel zijn misschien niet zo bekend, maar daarom niet minder lekker. Bekender is de Sint-Bernardus Abt 12, een bier waarvan wel eens wordt beweerd dat het een kopie is van de Westvleteren 12. Volgens kenners is er echter wel degelijk een (klein) verschil.

Een specialleke op onze kaart is Kasteelbier Rouge, een mix van Kasteel Donker en zoete kersenlikeur. Dit ‘fruitige’ bier is een bier voor de liefhebbers van zoete kersen met een overweldigend aroma.

Wie het liever bij de pilsbieren houdt, moet zeker onze Krüger Export proberen, een pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 4,80. Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen in Eeklo, maar is inmiddels in handen van AB Inbev.

Live-muziek door The Crumbles

Terwijl jullie proeven van onze speciale biertjes en genieten van onze anti-hongerplankjes zal de groep The Crumbles jullie vergasten op een mix van pop-, funk-, soul- en rockcovers.

Begin juli speelde de band nog een fel gesmaakt concert in Café Jardin, de zomerbar van Dendermonde. Aan de micro herkennen jullie wellicht een bekend gezicht: onze keeperstrainster Goedele.

Iedereen is welkom vanaf 18 uur in de refter van de Koninklijk Atheneum in Dendermonde.