Silence Days

Voetbalclub VC Groot-Dilbeek organiseert sinds enkele jaren de Silence Days. Het gaat om een symbolische actie tegen verbaal geweld op en rond een voetbalveld.

De club vraagt aan iedereen, ouders, supporters, trainers en afgevaardigden om te zwijgen tijdens de wedstrijden zodat de kinderen op het veld voor één keer hun eigen ding kunnen doen op het veld. Bij een doelpunt of mooie actie van één van beide ploegen mag er wel geapplaudisseerd worden.

De Silence Days zijn een moment om ouders, trainers en afgevaardigden te laten reflecteren over hun gedrag langs de zijlijn, de druk op de kinderen te verminderen en respect te tonen voor de scheidsrechter en de tegenstander. Dat de Silence Days georganiseerd worden tijdens het weekend van 11 november (Wapenstilstand) is dan ook geen toevallige keuze.

De voorbije jaren stapten al een aantal andere clubs mee in het project, maar de club wil de Silence Days ook uitrollen naar alle voetbalvelden. Daarom sluiten we ons bij Jong Sint-Gillis graag aan bij deze actie en zal het weekend van 11 november ook bij onze club een Silence Day zijn.