Paasstage

Paasstage dag 3: ‘We zitten in den helft’

‘We zitten in den helft’. Het is een zinnetje dat we woensdag regelmatig hoorden vallen.  Zowel bij de begeleiders als bij de ouders. Sommige van verluchting, sommige van teleurstelling. Want ook al moeten we bescheiden blijven, we hebben een fantastische bende gemotiveerde jongeren rondlopen op onze stage. Ze zijn er graag bij, ze leren veel bij, ze amuseren zich te pletter en gaan steeds pompaf naar huis na een dag training en plezier. 4 jaar of 12 jaar, iedereen amuseert zich en leert veel bij tijdens onze stage van elke trainer, begeleider, vrijwilliger die er is voor hen.

Deze voormiddag zijn onze kleinste sjotters afgezakt naar het kunstgrasveld waar ze techniektraining kregen van Futsal-Rode Duivel Mounir Kissami (Skills Academy) en Jeroen Van Aken, jeugdtrainer van Juve Mollem. De verplaatsing te voet, onder begeleiding van onze trainers en extra begeleiders van de site Moerstraat naar het kunstgrasveld was voor sommige toch wel een belevenis. Maar eind goed, al goed. Ze hebben zich gehouden aan de voor-afgesproken regels gehouden. Zowel de heen-als terugweg verliepen vlekkeloos.

Na een lekkere sportmaaltijd, pasta met bolognèsesaus, waren ze er weer allemaal klaar voor.

Terwijl Gert, Mathias en Mounir de oudere categorieën onder handen namen op het kunstgrasveld, bleven de jongsten in de namiddag op de Moerstraat. Trainers Jeroen en Yarne ontfermde zich over de U8 en U9-mannen. Zij kregen in de namiddag nog training op afwerking en wedstrijdvorm. Onze lieve, kleinste bengels konden in de namiddag konden kiezen uit knutselen, spelletjes spelen binnen of buiten en voetbalspelletjes. Het was weer een geanimeerde dag, morgen vliegen we er nog eens dubbel zo dik in.

Foto’s van dag 3 kan u bekijken op onze Facebookpagina.