Algemeen

Overstap van een andere club?

De voorbije weken kregen we een aantal vragen van mensen die de overstap naar Jong Sint-Gillis willen maken van bij een andere club. De procedure daarvoor is reglementair vastgelegd door de Belgische voetbalbond.

Wie aangesloten is bij een andere voetbalclub en volgend seizoen bij een andere club aan de slag wil, moet voor 30 april 2017 ontslag nemen bij die club. Dit kan door een ontslagformulier aangetekend te verzenden naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond en naar uw huidige club. Vanaf 2 mei kan u dan normaal gezien aansluiten bij Jong Sint-Gillis.

Indien u na 30 april nog wil veranderen van club, zal uw huidige club toestemming moeten geven.  Dit moet gebeuren met een zogenaamde ‘witte transfer’. Deze overgangsmachtiging moet zowel door de gerechtigde correspondent van de huidige club als de door de gerechtigde correspondent van Jong Sint-Gillis ondertekend worden.

Heeft u nog vragen of opmerkingen bij deze procedure? Stuur een e-mail naar info@jongsintgillis.be en wij helpen u op weg!