Algemeen

Week van de diversiteit

Het weekend van 22-24 februari staat in het prof- en amateurvoetbal in het teken van diversiteit en gelijkheid. Want voetbal is voor iedereen!

Daarom organiseert Voetbal Vlaanderen in samenwerking met de Pro League, ACFF en de KBVB een regenboogweekend. Hoewel de regenboogkleuren staan voor de LGBT-groep, willen we niet enkel strijden tegen homofobie, maar ook tegen racisme en andere vormen van ongelijkheid. Een actie voor diversiteit in de breedst mogelijke zin: gender, cultuur, religie, huidskleur, …

Om de actie ‘Football For All’ zichtbaarheid te geven zullen de aanvoerders van de teams uit 1A en 1B spelen met een kapiteinsband in regenboogkleuren. Ook de cornervlaggen zullen regenboogvlaggen zijn.

Onze club onderschrijft uiteraard deze oproep voor meer gelijkheid én verdraagzaamheid op en naast veld. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we door Voetbal Vlaanderen werden geselecteerd als één van de amateurclubs waar de cornervlaggen en kapiteinsbanden dit weekend ook regenboogvlaggen zullen zijn.