Algemeen,  Clubnieuws

Gino De Cock wordt onze looptechniektrainer

Vanaf september organiseert onze club ook looptechniektrainingen. De focus zal hierbij liggen op het verbeteren van de looptechniek van onze voetballers, zodat zij enerzijds aan sprintsnelheid winnen en anderzijds minder energie zullen verbruiken tijdens het lopen.

Een voetbalwedstrijd wordt namelijk niet alleen gewonnen door voetbaltechniek, maar zeker en vast ook door uithouding en snelheid. Een goede looptechniek kan bovendien ook blessures voorkomen.

De trainingen worden gegeven door Gino De Cock, vorig jaar nog aan de slag als veldtrainer bij onze U9. Gino zal de eerste weken vooral spelers observeren tijdens de maandagtraining en zal nadien in kleine groepjes de looptechniek van onze spelers bijschaven tijdens de reguliere trainingsuren.

Ook een andere oude bekende keert terug in ons trainerskorps en krijgt een andere functie. Tjörven Scholliers, vorig jaar aan de slag bij onze U12, wordt onze tweede techniektrainer. Hij zal op donderdag samen met jeugdcoördinator Kim Scholliers de indoor-techniektrainingen voor zijn rekening nemen.

We wensen Gino en Tjörven alvast veel succes!