Knorrie-feestbier

Jong Sint-Gillis vierde in 2022 zijn vijfde verjaardag. Om die verjaardag te vieren brouwde de club een eigen bier. Knorrie, naar de mascotte van de club, is een fris en sterk blond bier geworden met een alcoholgehalte van 8,5°.

Het bier werd gebrouwen door Kris Van den Bossche. Van den Bossche voetbalde doorheen de jaren samen met enkele bestuursleden en trainers van Jong Sint-Gillis. Enkele jaren geleden raakte hij gepassioneerd door het brouwen van bier. Onder de naam Kokkemansion Craft Brews (genoemd naar de woonplaats van Kris) werd veel geëxperimenteerd met ingrediënten en smaken.

Na ongeveer 15 kleine thuisbrouwsels, legden vrienden en familie samen om een bier ‘in het groot’ te brouwen bij brouwerij ’t Kroontje uit Denderbelle (onder andere gekend van de Rebelle-bieren). De brouwer van ’t Kroontje hielp met raad en daad en de ‘Zwaren Teckel’ was geboren.

Voor het vijfjarige jubileum van Jong Sint-Gillis brouwde Van den Bossche een blonde versie van de Zwaren Teckel. Knorrie is een fris en sterk blond bier met een alcoholgehalte van 8,5°. ‘De combinatie van een kruidige gist, een kleine hoeveelheid bittere appelsienschil en een aantal frisse Amerikaanse (Columbus, Cascade en Amarillo) en Europese (Saaz en Styrian Goldings) hoppen zorgen ervoor dat dit bier mooi in evenwicht is’, aldus Van den Bossche.

‘Om het eindresultaat een extra aromatische afdronk te geven, werd er ook ‘gedryhopt’. Dit wil zeggen dat er tijdens de lagering (dus na de vergisting) extra hop werd toegevoegd’, verduidelijkt de brouwer, die eraan toevoegt dat het bier nog jong is en de komende weken en maanden enkel nog beter zal worden.

Knorrie op Untappd