Rol van de jeugdopleiding

Sportieve functie

Jong Sint-Gillis wil in de regio Dendermonde uitgroeien tot de referentie qua Jeugdopleiding voetbal voor jongens en meisjes.
Het gericht detecteren en rekruteren van het individuele voetbaltalent en dit vervolgens zowel op regionaal als provinciaal niveau opleiden om het maximaal te laten ontplooien, binnen een kwalitatief hoogstaande omkadering met als doel doorstroming naar een toekomstig eerste elftal of eventueel naar voetbalclubs uit de regio.De ontwikkeling en professionalisering van de jeugdopleiding van de club is hierbij essentieel. Tegelijkertijd moet de identiteit van de club centraal blijven staan.

Sociaalpedagogische functie
Iedere jeugdspeler uit de regio kan terecht in een jeugdopleiding met een piramidale structuur om op een sociaalpedagogisch verantwoorde manier te doen wat hij/zij graag doet, namelijk voetballen. Onze jeugdopleiding wil dan ook een voorbeeldfunctie vervullen en dit zowel voor de jeugdspelers als voor de maatschappij.
Onze club voorziet ook een goed en gevarieerd aanbod aan de nevenactiviteiten, wat zorgt voor meer betrokkenheid bij de leden en een goede sfeer binnen de club oplevert. Tevens kunnen deze activiteiten bijdragen tot het aantrekken van potentiële leden (vriendjes brengen vriendjes mee naar de club)

Maatschappelijke functie

​Door een heel nauwe samenwerkingsverbanden met de gemeente, scholen en andere clubs tracht de club ook op een hoger niveau bij te dragen aan de verankering binnen de gemeente Sint-Gillis-Dendermonde.