Wat na U17?

We stelden een infochart op voor het vervolg van de jeugdopleiding na U17.

POSTFORMATIE

Wat betekent dat?
Post = na, formatie = vorming. Vorming na de jeugdopleiding. We hechten daar heel veel belang aan, omdat veel spelers nog een lange weg hebben af te leggen vooraleer ze bij de volwassenen bij een reserventeam of een eerste ploeg aan de slag gaan.

Er zijn vaak nog heel wat verbeterpunten en er is absoluut ook nog een hele lichamelijke ontwikkeling die dient doorgemaakt te worden (spiermassa). We willen bij Jong Sint-Gillis geen stappen overslaan. En omdat we tot nu geen teams hebben in postformatie zetten we de mogelijkheden op een rij, in de hoop dat iedereen bij ons aangesloten blijft. Rond postformatie en het latere volwassenenvoetbal hebben we ondertussen ook een hele visie ontwikkeld. Maar zoals aangegeven: stap per stap…

U21 PROVINCIAAL ?

Het is de betrachting van de club van bij de opstart geweest om iedereen zo hoog mogelijk op te leiden. We hebben een audit laten plaatsvinden met de bedoeling om het provinciale label in de wacht te slepen. Met dien verstande dat de regionale opleiding even belangrijk blijft! Toch kan dit betekenen dat we een ploeg U21 in de provinciale reeksen kunnen inschrijven. Het is naast U6 en U7 niet verplicht om dat te doen.

U21 REGIONAAL ?

Omdat U19 niet bestaat in het regionale voetbal in Oost-Vlaanderen (wat we zelf ook betreuren), is de meest logische stap na U17 regionaal die naar U21 regionaal. Ook daar gelden drie niveaus waarop ingeschreven kan worden. De kans bestaat dat de jongste spelers tegen een 20-jarige uitkomen, maar de vraag is dan of dat een topspeler kan zijn, aangezien velen op die leeftijd bij de beloften of reserven van hun club spelen. Of: indien er meerdere spelers van 20 jaar actief zijn, dan zou het logisch zijn dat die ploegen op het hoogste niveau (3) uitkomen. Dat is uiteraard iets waar wij als JSG niets in de pap over te brokkelen hebben.

BELOFTEN/RESERVEN

Een beloften- of reservenploeg inrichten kan ook. Dat is de laatst mogelijke optie bij JSG. In die categorie is het uiteraard mogelijk dat onze spelers van 17 uitkomen tegen tegenstanders van 30 jaar en ouder…

DENK GOED NA

Net daarom vragen we om goed na te denken. Wat is de juiste stap? Waarvoor ben ik klaar? Indien er een babbel nodig is om de opties te overlopen, dan kan die plaatsvinden. Vanuit JSG gaan we voluit voor de doorstroming naar volwassenvoetbal en dan is het oprichten van een U21-ploeg de schakel die nu nog ontbreekt.

DE JEUGD IS DE TOEKOMST

Het is de bedoeling om iedereen die bij onze club speelt te houden. Liefst als speler, maar ook als trainer, scheidsrechter, vrijwilliger, bestuurder. De jeugd is de toekomst. Onze plannen voor de komende vijf jaar zijn klaar. Op termijn willen we een complete vereniging zijn, met mannen- en vrouwenvoetbal, maar ook misschien met mini- en zaalvoetbal en wie weet met Old Stars (+35 hebben we al).