Clubnieuws

Jong Sint-Gillis gebruikt spelervolgsysteem

Jong Sint-Gillis wil jonge voetballertjes een klimaat bieden waarbinnen ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door gebruik te maken van een spelervolgsysteem kunnen we deze ontwikkeling bijhouden en verbeterpunten benadrukken.

Het spelervolgsysteem moet ons in staat stellen om onze jeugdspelers te monitoren en hun fysieke en voetbaltechnische evolutie in kaart te brengen en  onze trainers ondersteunen bij de begeleiding en ontwikkeling van spelers naar een hoger niveau.

Al onze spelers zullen een tweetal keer per jaar een aantal testjes afleggen. Afhankelijk van de leeftijdscategorie, doen we van elke speler een sprinttest, evenwicht- en coördinatietest, stabiliteitstest, een volledige loopanalyse, krachttest, uithoudingstest en/of dribbel- en jongleertest.

Het systeem zal voor onze club op maat gemaakt worden door Quinten Blindeman. Quinten, inwoner van Sint-Gillis-Dendermonde, bouwde enkele jaren geleden een soortgelijk systeem voor de jeugdwerking van Club Brugge en ontwikkelde ook scoutingsystemen voor eersteklassers Club Brugge en KVO Oostende. Hij is dus uitstekend geplaatst om een systeem te bouwen waarmee we onze spelers optimaal kunnen volgen.