Algemeen

Voetbal is goed voor het zelfvertrouwen van meisjes

Op de Vlaamse voetbalvelden zijn de jongste jaren steeds meer meisjes te vinden. Uit een studie van de UEFA blijkt nu dat voetballende meisjes meer zelfvertrouwen hebben dan meisjes die een andere sport doen.

Samen met een team van experten onderzocht de UEFA  het effect van voetbal op het zelfvertrouwen, de eigenwaarde, het welzijn, het samenhorigheidsgevoel, de motivatie en vaardigheden van meisjes en jonge vrouwen vanaf 13 jaar in Europa. De resultaten werden nadien vergeleken met met andere populaire sporten.

Enkele resultaten:

  • 80% van de meisjes vertoonden meer zelfvertrouwen door bij een voetbalclub te spelen
  • 58% van de onderzochte meisjes tussen 13 en 17 jaar zeiden dat ze een gebrek aan zelfvertrouwen hebben overwonnen door te voetballen
  • 48% is minder onzeker dankzij het voetbal

Volgende week lanceert UEFA de ‘Together #WePlayStrong’ campagne, een baanbrekend initiatief dat ervoor moet zorgen dat voetbal tegen 2022 de meest gespeelde sport wordt bij meisjes in heel Europa. Uiteraard zijn ook bij onze club meisjes van harte welkom!