Clubnieuws

U7, U8 en U9 spelen zonder scheidsrechter

De thuiswedstrijden van onze U7-, U8– en U9-ploegen zullen gespeeld worden zonder scheidsrechter. De voorbije seizoenen experimenteerde een aantal clubs al met dit gegeven en de resultaten waren bijzonder goed. KFC Perk, één van de pioniers op dit vlak, stelde vast dat de kinderen meer plezier hadden op het veld en ten volle konden genieten van hun hobby, terwijl de sfeer ook rond het veld helemaal anders was. zonder scheidsrechter kunnen ouders de man in het zwart  immers ook niet meer viseren.

Fair-play blijft uiteraard voorop staan. Het spreekt voor zich dat de trainers en teambegeleiders van beide ploegen een voorbeeldfunctie hebben en tussen mogen komen om het spel stop te zetten wanneer de bal buiten is of er een overtreding wordt gemaakt.

Wij zijn er van overtuigd dat kinderen vaak zelf ook goed kunnen inschatten wat er gebeurt tijdens een wedstrijd en dat ze de meeste situaties zelf kunnen oplossen. Op die manier ontwikkelen ze bovendien al vroeg hun sociale vaardigheden. We willen hiermee de sportieve zelfredzaamheid van de spelertjes bevorderen, immers op school en op training spelen ze ook wedstrijdjes zonder scheidsrechter.