Algemeen,  Clubnieuws

Jong Sint-Gillis lanceert de coronastop challenge

Al tot en met 3 april is er zeker geen voetbal op de club en in het land. Toch vermoeden we dat jullie graag nog willen blijven ‘shotten’. Ook al is het dan voornamelijk alleen, met broers, zussen of papa en mama.

Daarom hebben we enkele leuke uitdagingen bedacht om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil met ons favoriete spelletje bezig blijft! En om elkaar te motiveren vragen we ook om filmpjes binnen te sturen. In de WhatsApp-groepen, via info@jongsintgillis.be of via de Facebook– of Instagrampagina en de hashtags #jongsintgillis #coronastopchallenge.

 1. Elke dag een challenge

  Iedere dag om 10 uur ‘s ochtends posten we een nieuwe challenge op onze Facebookpagina. We beginnen er aan op maandag 16 maart.

 1. Film wat je kan

  Vraag iemand om jou te filmen terwijl je de challenge uitvoert. Het hoeft zeker niet perfect te zijn, maar oefenen zorgt ervoor dat je beter wordt!

 1. Deel met de JSG-community

  Vervolgens stuur je de video op naar ons: post hem in de Whatsappgroep, mail hem naar info@jongsintgillis.be of deel hem op Instagram met de hashtags #jongsintgillis en #coronastopchallenge

Vanzelfsprekend is iedereen vrij om naar eigen mogelijkheden/inspiratie te oefenen. Je kan andere kinderen aansporen om jouw oefening te proberen als je ons je filmpje bezorgt! Bedenk je eigen vette combinatie en laat je trainer versteld staan van jouw skills!

Naast de challenges hebben we voor jullie ook nog een heleboel ander voetbalhuiswerk. Op de pagina www.jongsintgillis.be/huiswerk vind je onder meer

 • 8 basisbewegingen

  De Mathews, de Zidane en de andere 6 basisbewegingen inoefenen kan nooit kwaad. Met onze techniek maken we bij Jong Sint-Gillis het verschil. De 8 staan met een filmpje op www.jongsintgillis.be/huiswerk. Toon aan de wereld hoe goed je ze beheerst en maak er een filmpje van.

 • Jongleerniveaus

  Voor de supercreatieve tovenaars hebben we enkele jongleerniveaus opgesteld, zodat ook zij extra worden geprikkeld. Natuurlijk is iedereen vrij om ze aan te leren, uit te proberen, … én ze te filmen en op te sturen.

 • Minisoccerbal

  Oefenen met de minisoccerbal blijft uiteraard ook een geweldig idee, de filmpjes met de verschillende stappen en levels staan op onze site!

 • Spelletjes

  Er is tot slot ook een brochure met spelletjes die je alleen of met het gezin kan doen, binnen, buiten, in het park, in het bos, … rekening houdend met de voorschriften van de overheid!

Andere leuke sites: